Elevate | AGWA Rooftop

Welcome to the Gallery's newest space – bringing art and entertainment together against Perth's beautiful city skyline.

Designed by Perth-based firm TAG Architects and Sydney firm fjmt, AGWA's exciting redevelopment project Elevate will create the largest, commercially-available rooftop venue in Perth, accommodating up to 500 people.

Upon completion, the rooftop will feature an open-air sculpture walk featuring works from the State Art Collection, a new internal gallery space for exhibitions and events, and two outdoor multi-purpose spaces with brilliant city, hill and museum views.

The centrepiece of the rooftop is a new 34-metre-long contemporary Aboriginal art piece by Noongar/Minang artist Christopher Pease, commissioned for the State Art Collection and funded by the Foundation through the TomorrowFund.

In addition, expanded and enhanced conservation laboratories in the Gallery’s basement will be created to better care for the Collection and prepare works for exhibition. 

Elevate will open up a whole new space for enjoying arts and entertainment in WA. We can't wait to greet you when it opens in 2021.

Your visit to the Gallery

As part of the rooftop redevelopment works, the main gallery building will be closed, visitor access will be from the Beaufort Street entrance with Pulse Perspectives on display in the Centenary Galleries. All other gallery spaces remain closed until the redevelopment works are complete.

Sign up for Elevate News

Read the minister’s release

 

Elevate Opportunities 

We welcome support to deliver our exciting vision for the Gallery. Please contact foundation@artgallery.wa.gov.au for philanthropic enquiries. The Gallery is open to exploring exclusive sponsorship opportunities for the Elevate project. Please email josie.tanham@artgallery.wa.gov.au

Venue Enquiries

WA’s largest commercially available rooftop venue will be available for select private functions from Spring 2021. Please email functions@artgallery.wa.gov.au to register your interest.

A first look
The view is changing. During AGWA’s redevelopment works, entry is via Beaufort St. Details